Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Serghei Șoigu, discuție cu ONU despre centrala nucleară de la Zaporojie

Publicat de: Mirabela Vasile

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a discutat la telefon cu Secretarul General al ONU despre situația de la centrala nucleară de la Zaporojie, din Ucraina.

”Serghei Şoigu a purtat negocieri la telefon cu secretarul general al ONU Antonio Guterres cu privire la condiţiile unei funcţionări securizate a Centralei Nucleare Zaporijjea”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Instalația se află sub controlul armatei Rusiei încă din primele zile ale războiului, iar luptele din zonă au crescut riscul unui posibil accident nuclear.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc de atacuri asupra celei mai mari centrale nucleare civile din Europa, în timp ce liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a solicitat din nou intervenția comunității internaționale pentru a preveni o nouă catastrofă nucleară, după cea din 1986 de la Cernobîl.

Kievul, susținut de aliații săi occidentali, a cerut ca zona să fie demilitarizată și ca Moscova să-și retragă trupele din regiune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE