Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Serghei Lavrov susține că Rusia vrea să negocieze cu Ucraina, dar Zelenski refuză. ”Cu cât amână mai mult acest proces, cu atât mai dificil va fi”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia nu respinge negocierile cu Ucraina, însă o nouă amânare a discuțiilor de către Kiev va complica posibilitatea ajungerii la un acord cu Moscova.

Serghei Lavrov a precizat că președintele rus Vladimir Putin a transmis poziția Moscovei cu ocazia unei întâlniri cu liderii grupurilor politice din Duma de Stat.

"Preşedintele le-a spus participanţilor la întrevedere că noi nu refuzăm negocierile, dar cei care o fac ar trebui să înţeleagă că, cu cât amână mai mult acest proces, cu atât mai dificil va fi pentru ei să negocieze cu noi", a declarat ministrul rus de Externe, la postul de televiziune Rossiya-1, citat de agenția TASS.

De asemenea, Lavrov a precizat că autoritățile de la Kiev spun că negocierile pot avea loc numai după victoria Ucrainei.

"Şi atunci, când Rusia părăseşte teritoriile ucrainene, ei vor fi pregătiți să discute, impunându-ne condiţiile lor. Ei sunt susţinuţi în mod activ în acest sens, la Londra, Washington, Bruxelles. Dacă aceasta este alegerea lor, atunci ştim cum ne putem atinge obiectivele stabilite de preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul unei operaţiuni militare speciale", a mai spus oficialul rus, potrivit sursei citate.

De cealaltă parte, președintele ucrainean a afirmat că negocierile cu Rusia sunt în prezent ”imposibile” pentru a pune capăt războiului.

Ucraina vrea să ceară Rusiei despăgubiri de război în valoare de peste 300 miliarde de dolari, după cum a declarat ministrul ucrainean de Justiție, Denis Maliuska, potrivit agenției DPA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE