Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

INTERVIU. Sebastian Seredinschi, artistul care a dat nanotehnologia pe “Mamma Mia”

Publicat de: Cristina Gagiu

După single-ul de debut, “Piesa mea de dor”, compus în urma unui anunț pe care l-a dat în ziar pentru a-și căuta fosta iubită, astăzi Sebastian Seredinschi cântă “Cum o chema”, în speranța de a revedea o fată pe care a întâlnit-o într-o seară în club. 

Dacă o va găsi sau nu pe fata de care s-a îndrăgostit, nu știm. Ce știm însă este că Seredinschi se inspiră din poveștile sale de amor. 

Pentru Sebastian Seredinschi participarea la emisiunile de tip talent show a însemnat un salt în carieră. Au urmat colaborări cu artiști precum Sore (Praf de stele), IOVA  (Totul sau nimic), Nika (Tu auzi), Shift (Deriva).

Seredinschi nu s-a oprit doar la cântat. El își compune propriile piese, însă compune și pentru alți artiști. “Brațe străine”, piesă cântată de Andra și Mario Fresh, este una dintre piesele de care artistul se simte mândru că a scris-o: “Eu compun muzică, produc muzică, totul este despre muzică. Mixez, îmi place să fac și inginerie de sunet, mixing and mastering, tot ce ține de muzică. Mi-am făcut studio, mi-am deschis un label și am adunat niște oameni foarte mișto lângă mine care mă ajută să duc proiectul ăsta mai departe”.

“Poate nu sunt un bun orator. Cea mai bună modalitate de a comunica cu cineva, când nu am nicio șansă de a comunica cu acea persoană, este muzica. Pentru că muzica poate ajunge la foarte mulți oameni și poate cineva dintre acei foarte mulți oameni sau poate chiar persoana căreia îi scriu piesa mă va găsi. Nu este o strategie, este pur și simplu un fel de a fi”, a spus Seredinschi.

 A vrut să își reîntâlnească fosta iubită printr-un anunț… în ziar 

Licean fiind, s-a îndrăgostit. Însă povestea de iubire s-a încheiat. Și ce faci când vrei să recucerești persoana iubită? Dai anunț în ziar, poate, poate îți va răspunde. Anunțul din ziar nu a readus-o pe tânără alături de Seredinschi, însă povestea de iubire s-a transformat într-un hit - “Piesa mea de dor”.

Astăzi, Sebastian Seredinschi lansează o provocare pe Instagram, prin care caută o fată pe care a întâlnit-o într-o seară, în club: "Timp de vreo zece zile i-a îndemnat pe urmăritori să distribuie piesa, poate astfel o va găsi pe fata pe care a plăcut-o, însă “dacă tot nu a mers așa cum mi-am dorit, las această piesă să fie de manifestare pentru oameni, pentru iubire, pentru a atrage persoana iubită”, a completat Seredinschi. 

“Mamma Mia”, repetiții timp de 3 - 4 luni, 8 - 9 ore pe zi

Odată cu muzica, a îmbrățișat și actoria. A făcut parte din distribuția musicalului “Mamma Mia”, regizat de Răzvan Ioan Dincă, și a jucat într-un serial de televiziune.

“A fost un casting foarte greu. Răzvan Dincă este un om pe care îl apreciez profund pentru modul lui de a explica lucrurile. Mi-ar plăcea să îmi fie mentor. Și colaborarea noastră a fost una extraordinară”, a mai spus Seredinschi.

Îi plac calculatoarele și robotica, așa că a dat la Politehnică, la Nanotehnologie.

“Am aflat că vom avea timp de 3 - 4 luni de zile repetiții timp de 8, 9 ore în fiecare zi. Au fost aceste 3 - 4 luni extraordinare pentru mine ca experiență, dar m-au extenuat. Din acest motiv, nu am mai avut timp să mă duc la facultate, mi-am luat foarte multe restanțe și a trebuit să renunț și la facultate”, a spus Sebastian.

Albumul Bad Habits Good Intentions

Deși piesa “Cum o chema” a venit pe neașteptate, în continuare vom asculta piesele de pe noul album “Bad Habits Good Intentions”, un album destinat ascultătorilor din afara României și nu numai, care se lansează anul acesta. Una dintre piesele pe care le regăsim pe album este ”You got me”.

Albumul “Bad Habits Good Intentions” este inspirat din una dintre relațiile pe care artistul le-a avut. Așadar, putem spune că Seredinschi se inspiră în compozițiile sale muzicale din propriile trăiri și din experiențele amoroase. 

Locație: Apollo 111

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE