Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful OMS, pentru a doua oară în Siria, după cutremur. Mesajul pentru părțile implicate în război

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a îndemnat la pace în Siria și a făcut apel la ajutor internațional pentru victimele cutremurelor de luna trecută.

Oficialul a vizitat pentru prima dată zona din nord-vestul țării, controlată de rebeli și s-a declarat îndurerat și bulversat de ce a văzut.

El și-a petrecut ziua alături de supraviețuitorii seismelor, aflați în spitale sau tabere improvizate.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății: ”Oamenii din nord-vestul Siriei au nevoie de ajutorul comunității internaționale pentru a-și reveni și reconstrui țara. Chiar și înainte de cutremur, peste 90% din populația Siriei trăia sub pragul sărăciei. Fac apel la comunitatea internațională, guverne, filantropi, indivizi să se mobilizeze pentru a-i ajuta pe cei care suferă pierderi inimaginabile, sărăcie și lipsuri. În același timp, fac apel la liderii ambelor părți implicate în conflictul sirian să folosească suferința comună provocată de această criză drept o platformă pentru pace”.

Este a doua vizită a șefului OMS în Siria, care imediat după cutremur a fost la Alep. Potrivit ONU, peste 50.000 de oameni au murit în urma seriei de cutremure, care au lovit Turcia și Siria în februarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE