Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful Mossad spune că Rusia intenționează să vândă armament avansat Iranului

Vorbind la o conferință anuală a Institutului pentru Politica de Combatere a Terorismului (ICT) de la Universitatea Reichman din Herzliya, directorul Mossad, David Barnea, a declarat că Israelul este îngrijorat de faptul că Rusia intenționează să vândă armament avansat Iranului.

Barnea spune că Iranul a intenționat să furnizeze Rusiei rachete cu rază scurtă și lungă de acțiune, pe lângă UAV-urile pe care i le-a vândut deja și pe care Moscova le folosește în războiul din Ucraina. Acest lucru a fost dejucat, spune el.

"Ei (iranienii) au intenția de a vinde alte arme. Teama noastră este că rușii vor transfera în schimb arme avansate iranienilor, ceea ce va pune cu siguranță în pericol pacea noastră și poate chiar existența noastră aici", adaugă el, potrivit potrivit publicației The Times of Israel.

Amintim că de la începutul războiului, Iran a furnizat Moscovei numeroase drone Shahed. Militarii ruși au folosit aceste drone în atacuri repetate asupra infrastructurii civile și militare a Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE