Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful forțelor aeriene israeliene: "Avem o listă cu toți participanții Hamas. Vom ajunge la toți"

Israelul se află în război din dimineața de 7 octombrie, după atacul surprinzător al grupării Hamas. Între timp, șeful armatei israeliene, Herzi Halevi, și-a asumat responsabilitatea pentru că nu a reușit să împiedice invazia Hamas, iar comandantul forțelor aeriene, Tomer Bar, promite că i-a găsit deja pe acei comandanți care au planificat și ordonat invazia.

Acesta a menționat că au fost lansate peste 6.000 de rachete asupra grupărilor Hamas și Jihadul Islamic din Gaza.

Armata israeliană susține că i-a găsit pe cei responsabili cu atacul

"Avem încă multă muncă până când această organizație va dispărea, în ceea ce privește infrastructura și personalul ei. Avem o listă cu toți cei care au participat la crimele abominabile împotriva familiilor noastre, împotriva reședințelor din coridorul Gaza. Vom ajunge la toți", a dat asigurări șeful forțelor aeriene, citat de Jerusalem Post.

  • Armata israeliană se declară pregătită de o invazie terestră în Gaza, pe lângă atacurile aeriene.

În rândul israelienilor, numărul celor uciși a ajuns la aproximativ 1.300. Sunt și în jur de 3.000 de răniți și peste 100 de răpiți.

Rapoartele palestiniene susțin că au existat 1.417 palestinieni morți în Gaza, iar IDF (armata iaraeliană) a spus că au fost eliminați peste 1.000 de "teroriști Hamas" în Gaza.

Generalul în rezervă Yaakov Amidror, reprezentant al organizației JINSA, a declarat că Israelul ar "bombarda orice tentativă de a construi o capacitate militară în Fâșia Gaza în următoarea sută de ani", dând de înțeles c-ar putea fi vorba despre o intervenție militară pe termen lung.

"Trebuie să zdrobim Hamas până ajung cenușă, indiferent de numărul de victime", a spus Amidror.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE