Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Șeful diplomației britanice: Ucraina are dreptul să lovească ţinte pe teritoriul rus în scop de autoapărare

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Ucraina are dreptul să lovească ţinte pe teritoriul rus în scop de autoapărare, potrivit unei declarații făcute de șeful diplomaţiei britanice, James Cleverly,informează dpa.

"Ucraina are dreptul legitim să se apere. Ea are dreptul legitim de a face aceasta în interiorul propriilor sale frontiere, desigur, însă ea are de asemenea dreptul să proiecteze forţe dincolo de frontierele sale pentru a submina capacitatea Rusiei de a proiecta forţe în interiorul Ucrainei", a spus Cleverly, membru al Partidului Conservator aflat la guvernare în Regatul Unit, în timpul unei conferinţe de presă alături de omologul său estonian Margus Tsahkna, în capitala Estoniei, Tallin.

"Prin urmare, ţintele legitime dincolo de propria sa graniţă sunt parte a autoapărării Ucrainei. Şi noi trebuie să recunoaştem aceasta", a adăugat James Cleverly.

Atac cu drone la Moscova

Şeful diplomaţiei britanice nu a dorit să comenteze asupra dronelor care au lovit Moscova, afirmând că nu va face speculaţii cu privire la cele mai recente lovituri.

Rusia a afirmat că opt drone au vizat zone civile din Moscova şi din jurul acesteia, unde trăiesc în total aproximativ 21 de milioane de oameni, la primele ore ale zilei de marţi, dar că fie dronele au fost doborâte, fie au fost deviate cu ajutorul unor echipamente electronice speciale.

Potrivit unor surse de informaţie ruse, dronele au cauzat pagube minore mai multor case şi doi oameni au fost răniţi uşor.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat marţi că atacul cu drone care a vizat în zori Moscova, unul fără precedent, a fost o replică la o lovitură rusă contra cartierului general al informaţiilor militare ucrainene.

Potrivit lui Putin, citat de Reuters, acest atac cu drone, cel mai mare comis de Ucraina împotriva Rusiei, a reprezentat o încercare de a intimida Rusia şi pe cetăţenii ruşi.

Distribuie

Taguri