Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful ANPC vede și altfel o grevă a CFR: Mi-ar fi plăcut proteste și pe tema lipsei igienizării vagoanelor. Sunt într-o avansată stare de infecţie

Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, susține că şi-ar dori un protest sau o mobilizare asemănătoare a angajaţilor CFR și în legătură cu modul în care sunt igienizate vagoanele şi condiţiile oferite consumatorilor, potrivit Agerpres.

Șeful ANPC: „Mie mi-ar fi plăcut ca recepţiile făcute în legătură cu modul în care sunt igienizate vagoanele să conducă eventual la o mişcare de protest similară. Se pare că departamentul care pune pe genunchi viza cu vagoane curăţate în condiţiile în care acestea sunt într-o avansată stare de infecţie aşa cum am arătat în perioada trecută, ar trebui să dea foarte mult de gândit atât lucrătorilor, cât şi conducerii CFR pentru că acolo încă sunt semnate recepţii ce arată că vagoanele au fost igienizate, dar acestea, în cel mai fericit caz, pot fi denumite insalubre”.

Întâmplare dintr-un tren, cu „trei lucrători, două găleți și trei mopuri”

Șeful ANPC: „Într-una dintre acţiuni la care am participat şi eu am identificat trei lucrători ai societăţii însărcinaţi cu curăţarea câtorva zeci de vagoane pe zi, aveau în dotare două găleţi şi trei mopuri şi două cârpe şi noi trebuia să credem că au curăţat într-o oră suprafaţa echivalentă cu 10-15 apartamente. Ştim că acest lucru este imposibil cu trei lucrători”.

„Repet, mi-ar plăcea să văd aceeaşi mobilizare a lucrătorilor CFR, poate chiar a celor care semnează pe genunchi aceste recepţii, dându-şi seama de ceea ce lasă în circulaţie pentru semenii lor, pentru consumatori”, a subliniat Horia Constantinescu.

Două sindicate feroviare au fost în grevă de avertisment vineri dimineața, astfel că trenurile nu au circulat în intervalul de timp 7:00 - 9:00. Circulaţia a fost oprită în gări sau pe traseu. Sunt cerute salarii mai mari, dar şi condiţii de lucru mai bune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE