Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Incendiu la trenul Regio Arad-Oradea. 20 de călători şi personalul feroviar au fost evacuaţi

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la trenul Regio 3331 Arad - Oradea, la intrarea în staţia Oradea Vest, toţi cei 20 de călători şi personalul feroviar au fost evacuaţi, a anunţat CFR Călători.

VEZI GALERIA
8 imagini

Sursa foto: ISU Bihor

"CFR Călători informează că în această dimineaţă la intrarea în staţia Oradea Vest s-a produs un incendiu la trenul Regio 3331 Arad - Oradea, fiind afectate ambele automotoare. Cei 20 de călători şi personalul feroviar sunt în siguranţă, trenul fiind complet evacuat", a transmis compania de transport feroviar.

Cauza incendiului

Potrivit ISU Bihor, o posibilă cauză ar fi un conductor electric defect.

“Apelul care sesiza producerea incendiului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor (ISU Bihor), prin Sistemul Unic 112, la ora 06.25, la fața locului fiind mobilizate cu operativitate, cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale tip ABROLL, o ambulanță SMURD tip B2 și o autospecială de primă intervenție și comandă.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul evenimentului, în vagoane nu se afla nicio persoană, toți cei 20 de pasageri autoevacuându-se în siguranță.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul, care se manifesta deosebit de violent la nivelul întregului tren, în jurul orei 07.20, după care au acționat în continuare la fața locului, pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, la ora 10.00 un echipaj de pompieri aflându-se încă la locul intervenției.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit drept cauză probabilă a evenimentului, efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect”, se arată în comunicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE