Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șefa Comisiei Europene asigură Kievul de sprijin necondiţionat înaintea summitului UE-Ucraina

Publicat de: Mirabela Vasile

Ursula von der Leyen a spus, înainte de summitul UE-Ucraina de săptămâna viitoare, că Ucraina beneficiază de sprijin necondiţionat din partea blocului comunitar.

Şefa Comisiei Europene spune că această ţară trebuie să reziste în faţa atacurilor ruseşti pentru a apăra valorile europene.

„Suntem alături de Ucraina, fără niciun fel de 'dacă' sau 'dar'”, a afirmat Ursula von der Leyen într-un discurs ţinut la un eveniment al partidului său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), la Düsseldorf, în Germania.

Ucraina „luptă pentru valorile noastre comune, luptă pentru respectarea dreptului internaţional şi pentru principiile democraţiei şi de aceea Ucraina trebuie să câştige acest război”, a spus ea.

Summitul va avea loc la 3 februarie

Von der Leyen şi colegii săi comisari europeni plănuiesc un summit UE-Ucraina la 3 februarie.

Totodată, ea a pledat pentru trecerea în forţă a Germaniei la energiile regenerabile, pentru binele climatului şi pentru a reduce veniturile Moscovei, potrivit agenției germane DPA.

„Nu se poate reveni la dependenţa de combustibilii fosili ruşi în nicio circumstanţă”, a afirmat Ursula von der Leyen în acelaşi discurs.

„Acesta este un obiectiv pentru generaţii pe care trebuie să-l rezolvăm”, a insistat ea.

Ursula von der Leyen, membră a CDU, s-a exprimat la o reuniune a partidului său în landul Renania de Nord-Westfalia, un centru industrial puternic, unde se află Köln, Dusseldorf şi Dortmund.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE