Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sectorul de autostradă Piteşti-Curtea de Argeş se va deschide mai repede. Sorin Grindeanu: "O să ajungem la acea mie de km"

Lucrările la autostrada Transilvania decurg "surprinzător de bine", după cum a precizat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, care susține că sectorul Nușfalău - Suplacu de Barcău se va deschide circulației mai repede decât era programat. Astfel, în luna septembrie, România va bifa 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres.

România va bifa 1.000 de kilometri de sutostradă

"Am văzut şi alte şantiere, şi anume parte din Piteşti-Sibiu, lucrează surprinzător de bine, au ajuns undeva la 50 la sută. Acolo, termenul este 2025, probabil că vor termina Piteşti-Curtea de Argeş mai repede, la sfârşitul anului viitor. În septembrie se va da în circulaţie un lot de pe Autostrada Transilvania, de la Nuşfalău la Suplacu de Barcău. Cu acei kilometri o să ajungem şi noi la acea mie de kilometri de drum expres şi autostradă. Puţin faţă de cât ar trebui să avem, dar se atinge acea bornă", a precizat Grindeanu, la Timișoara, citat de News.ro.

Lungimea totală a autostrăzii va fi de 584 de kilometri și va lega orașele București, Ploiești, Brașov, Făgăraș, Sighișoara, Târgu Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Zalău și Oradea. Porțiunea Brașov - Cluj - Borș este cunoscută și sub denumitrea de Autostrada Transilvania. Aceasta va avea o lungime de 415 km și patru benzi de circulație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE