Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Schimbări în rândul armatei ruse: Ministrul adjunct al apărării, Mihail Mizinţev, înlocuit în post de Aleksei Kuzmenkov

Armata rusă a anunţat duminică numirea unui nou şef pentru logistica militară, generalul Aleksei Kuzmenkov, care îl înlocuieşte în acest post pe generalul Mihail Mizinţev, într-un moment în care Kievul afirmă că şi-a încheiat pregătirile de contraofensivă, relatează AFP.

"Generalul Aleksei Kuzmenkov a fost numit ministru adjunct al Apărării, care răspunde de aprovizionarea materială şi tehnică a forţelor armate ruse", a anunţat armata într-un comunicat.

Kuzmenkov era director adjunct al Gărzii naţionale ruse

Până acum, Kuzmenkov era director adjunct al Gărzii naţionale ruse (Rosgvardia), un post pe care îl ocupa din 2019, potrivit comunicatului.

Aleksei Kuzmenkov îl înlocuieşte în post pe Mihail Mizinţev, care a fost numit în luna septembrie a anului trecut.

Fost şef al Centrului de control al apărării naţionale, Mizinţev, supranumit de media occidentale "Măcelarul de la Mariupol", este vizat de sancţiuni occidentale pentru rolul său în asediul asupra oraşului portuar din sud-estul Ucrainei, devastat de bombardamente.

Niciun un anunţ oficial de demitere nu a fost totuşi făcut nici de armata rusă, nici de media publice, potrivit AFP.

Logistica rusă s-a dovedit de mult ori deficitară după începutul ofensivei ruse în Ucraina, declanşată în februarie 2022.

Aceasta a fost pusă la încercare de decizia preşedintelui Vladimir Putin de a mobiliza mai multe sute de mii de oameni în septembrie anul trecut, pentru a încerca să limiteze regresele suferite de armata rusă în faţa forţelor ucrainene, notează AFP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE