Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șase persoane au fost rănite într-un atac cu armă albă în Gare du Nord din Paris

Publicat de: Euronews

Șase persoane au fost rănite miercuri dimineață, în jurul orei 6:45, în staţia de tren Gare du Nord din Paris, după ce o persoană le-a atacat cu un cuțit, informează postul de televiziune francez BFM TV, citând o sursă din cadrul poliției pariziene. Ulterior, bărbatul a fost „neutralizat” de forţele de poliţie, a declarat ministrul de interne francez, Gerald Darmanin, citat de Reuters.

„Un individ a rănit mai multe persoane în această dimineaţă în Gare du Nord. A fost rapid neutralizat. Mulţumesc forţelor de ordine pentru reacţia lor eficientă şi curajoasă”, a scris Darmanin pe contul său de Twitter.

Polițiștii au folosit armele din dotare pentru a-l opri pe agresor

Dintr-un motiv încă neclarificat, bărbatul s-a năpustit asupra mai multor persoane cu o armă albă şi a reuşit să rănească pe câteva dintre acestea. Poliţiştii au folosit armele din dotare pentru a-l opri pe agresor, care a fost uşor rănit de un glonţ, a adăugat aceeaşi sursă, potrivit AFP. 

După incident, trenurile au circulat normal prin gara cu cel mai mare trafic de pasageri din Europa, care dispune de linii pentru navetişti şi de lungă distanţă, inclusiv trenuri internaţionale precum Thalys, către Bruxelles, Amsterdam şi Koln, sau Eurostar spre Londra. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE