Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salvarea planetei, pe umerii tinerilor. Papa Francisc îi îndeamnă să lupte împotriva poluării

Papa Francisc a lansat un apel către tineri să salveze planeta, și i-a încurajat să aibă curajul de a renunța la combustibilii fosili pentru a construi o economie a păcii. Papa Francisc s-a adresat tinerilor în timpul vizitei sale la Assisi, locul de naștere a Sfântului Francisc.

„Vă trăiți tinerețea într-o perioadă care nu este ușoară: criza de mediu, apoi pandemia, iar acum războiul din Ucraina și celelalte războaie care au continuat ani de zile în diverse țări, ne-au marcat viața. Generația noastră v-a lăsat o moștenire bogată, dar nu am știut cum să protejăm planeta și nu asigurăm pacea.

Astăzi, o nouă economie inspirată de Francisc de Assisi poate și trebuie să devină o economie a prieteniei cu Pământul și o economie a păcii, să transformîm economia care ucide într-o economie a vieții, în toate formele ei.

Acum este momentul pentru un nou curaj în abandonarea combustibililor fosili pentru a accelera dezvoltarea surselor de energie cu impact zero sau pozitiv”, a declarat Papa Francisc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE