Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salarii mai mari cu 20% în sănătate. Propunerea aflată pe masa Guvernului

Mărirea salariilor angajaților din sănătate se află astăzi pe agenda ședinței de Guvern. Executivul a anunțat, zilele trecute, că Federația Sanitas a obținut o creștere salarială totală de 20%, în două tranșe, atât pentru angajații din Sănătate, cât și pentru cei din Asistență Socială.

Miercuri, vor fi discutate, în primă lectură, grilele de salarizare construite împreună cu sindicatele din domeniul sanitar. Este vorba despre salariile personalului medical, medico-sanitar de specialitate și auxiliar.

Guvernul se angajează să găsescă bani până în luna iunie

Prima etapă, o creștere de cinci procente, s-a aplicat la începutul anului, odata cu toți bugetarii, pentru a acoperi rata inflatiei. Pentru a doua tranșă, de 15 procente, Guvernul se angajează să găsescă bani până în luna iunie.

Marcel Ciolacu, premierul României din ședința Guvern: ”Prioritatea mea și a acestui guvern este să eliminăm inechitățile acumulate de-a lungul anilor.”

Iulian Pope, Prim-vicepreședinte al Federației Sanitas: ”În principiu, principala noastră cerere, o creștere cu 20% în anul 2024 pentru lucrătorii din sistemul sanitar, a fost acceptată. Vor mai fi întâlniri pe cifre pentru această cerere. Avem un calendar de acțiuni, ne ținem de el, ceea ce înseamnă că pe 1 februarie vom fi la Ministerul Sănătății cu pichetul așa cum e aprobat de Consiliul Național.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE