Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

S.O.S. România, scandal înainte de alegeri. Diana Șoșoacă și-a suspendat soțul din funcție pentru a-l ”proteja de serviciile secrete”

Partidul Dianei Șoșoacă este în mijlocul unui scandal cu doar câteva luni înainte de alegeri. Senatoarea și-a suspendat soțul din funcția de prim-vicepreședinte al S.O.S România. Diana Șoșoacă spune că a luat această decizie pentru a-și salva familia, însă Silvestru Șoșoacă își acuză soția de abuz. Potrivit ultimului sondaj INSCOP, partidul SOS România este în primele cinci opțiuni ale românilor pentru alegerile europarlamentare.  

Anunțul suspendării lui Silvestru Șoșoacă a venit după ultima reuniune de partid a SOS România.  

„Pentru a putea să-mi salvez familia a trebuit să iau cea mai cruntă decizie. Pentru a putea salva sufletul unui om și viața lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat, a trebuit să îl suspend din funcția de prim-vicepreședinte, astfel încât semnătura lui să nu mai însemne nimic”, a declarat Diana Șoșoacă, președinta partidului S.O.S România. 

Soțul senatoarei contestă suspendarea 

De cealaltă parte, Silvestru Șoșoacă contestă suspendarea, despre care spune că este o abuzivă și ilegală. Totodată, el afirmă că motivele invocate de senatoare nu sunt reale. 

„Nu se pot accepta totuși acțiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor și liderilor din partid. Motivele invocate de dna Președinte S.O.S., că aș fi victima unor acțiuni de intimidare și șantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierei sale politice, nu sunt reale. (...) Nu sunt de acord cu folosirea mea și a familiei pentru ca dna. Iovanovici-Şoşoacă să se victimizeze în scop electoral”, a menționat Silvestru Șoșoacă, fost-vicepreședinte S.O.S România. 

Potrivit ultimelor sondaje, Diana Șoșoacă este în topul preferințelor românilor pentru alegerile prezidențiale, cu 14,8 procente, după Mircea Geoană și Marcel Ciolacu. Cu toate astea, senatoarea populistă este cotată cu șanse mai mari decât Nicolae Ciucă sau Victor Ponta, arată studiul INSCOP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE