Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

S-a încheiat primul recensământ digital din România. Câte persoane s-au înregistrat

Publicat de: Euronews

S-a încheiat recensământul. În total, s-au înregistrat 18,15 milioane de persoane, respectiv 95,4% din populația rezidentă a României la 1 decembrie 2021 (19,02 milioane).

”Primele rezultate ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023”, se arată într-un comunicat al INSSE.

Recensământul recent încheiat este primul organizat întegral în format digital. Acesta este al treisprezecelea din istoria statului și al patrulea dupa Revoluția din 1989.

Întregul proces al colectării de date s-a realizat cu asigurarea normelor de confidențialității și protecției depline a informațiilor furnizate de rezidenți, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) care a oferit suportul tehnic şi operaţional. Recensământul s-a bucurat şi de sprijinul activ al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) precum și de cel al primăriilor, se mai precizează în documentul citat anterior.

Totodată, după încheierea perioadei de strângere a datelor, se realizează asigurarea completitudinii informațiilor individuale privind persoanele, gospodăriile, locuinţele şi clădirile, din surse statistice şi administrative, pentru acele unităţi statistice pentru care nu există un formular completat cu date, în conformitate cu legislația în vigoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE