Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia şi-a continuat atacurile în Ucraina Rusia. 45 de atacuri ruseşti au fost respinse în Bahmut şi Mariinka

Forţele armate ruse au efectuat zeci de atacuri asupra poziţiilor apărătorilor ucraineni din estul Ucrainei, potrivit unui raport de duminică al Statului Major de la Kiev, informează dpa.

În acest atacuri, unităţile ruseşti au suferit pierderi grele, a anunţat comandamentul armatei ucrainene în raportul zilnic, fără a oferi detalii suplimentare. Nu a fost posibilă verificarea informaţiilor.

Un total de 45 de atacuri ruseşti au fost respinse în jurul localităţilor Bahmut şi Mariinka, potrivit armatei, care a spus că linia frontului a rămas neschimbată."Inamicul suferă pierderi semnificative, dar îşi menţine planurile de a ocupa teritoriul ucrainean", se arată în raport.

Conform Reuters, Rusia a anunţat duminică că unităţile de mercenari Wagner sprijinite de trupele aeriene au capturat încă două blocuri în oraşul Bahmut, ţinta unei ofensive majore a Moscovei.

Wagner conduce încercarea Rusiei de a lua Bahmut încă din vara trecută, în ceea ce se dovedeşte a fi, pentru ambele părţi, cea mai lungă şi mai mortală bătălie a războiului.

Ministerul rus al Apărării a declarat că echipele de asalt Wagner au ocupat două blocuri în părţile de nord-vest şi de sud-est ale oraşului Bahmut, care a fost în mare parte distrus în lupte. A adăugat că unităţile de paraşutism ale armatei ruse au sprijinit luptătorii Wagner blocând forţele ucrainene pe flancuri.

Reuters nu a putut verifica în mod independent afirmaţiile autorităţile ruse, pe care Kievul nu le-a abordat în mod direct.

Serhii Cerevatîi, purtătorul de cuvânt al comandamentului militar de est al Ucrainei, a declarat că trupele Wagner atacă de zeci de ori pe zi."Inamicul a continuat să ne atace poziţiile cu un zel satanic", a declarat el pentru postul de televiziune al parlamentului ucrainean.

Marea Britanie a informat vineri, într-o actualizare a informaţiilor de pe front, că trupele ucrainene au fost forţate să se retragă de pe un teritoriu din oraş în faţa unui nou asalt rusesc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE