Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii au atacat Ucraina și în noaptea Învierii. Doi adolescenți au fost uciși în Nikolaiev. Biserică bombardată în Zaporojie

În Noaptea Învierii, militarii ruși au bombardat mai multe regiuni din Ucraina. În Nikolaiev, doi adolescenți au murit, iar mai multe locuințe și instituții publice au fost grav avariate. De asemenea, într-un sat din regiunea Zaporojie, armata rusă au lansat rachete asupra unei biserici. Din fericire, acolo nu se făcea slujbă și nimeni nu a murit.

Snigurivka, un oraș cu 12 mii de locuitori din regiune Nikolaiev, a fost ținta unor bombardamente extrem de puternice în Noaptea Învierii. Doi adolescenți au murit, o fată de 18 ani și un băiat de 17 ani.

Într-o fotografie publicată de Procuratura regiunii Nikolaev, se vede un om căzut la pâmânt, iar alături este coșul cu pască și ouă. Procurorii au deschis o anchetă pentru omor cu premeditare comis pe vreme de război.

Mai mult, într-un sat din Zaporojie, o biserică a fost lovită de rachete rusești. Din fericire, la lăcaș nu se făcea slujbă și nimeni nu a murit.

În Sloviank, unde rușii au bombardat vineri un bloc, salvatorii continua să caute victime printre dărâmături. Patru oameni sunt încă dispăruți.

Mesajul lui Volodimir Zelenski cu ocazia Paștelui. ”Principalul simbol este victoria”

”Am parcurs deja un drum lung. Poate că în continuare, va trebui să urcăm cel mai abrupt deal. Îl vom urca. Și împreună vom întâlni zorii noștri, când soarele va răsări peste întreaga noastră țară. Acesta este un steag albastru și galben. Cu siguranță va fi înălțat pe tot pământul nostru dăruit de Dumnezeu, în toate teritoriile ocupate temporar de diavoli”, a spus Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei şi-a încurajat compatrioţii, în mesajul său cu prilejul Paştelui ortodox, să continue să creadă în victoria ţării lor asupra Rusiei.

”Războiul nu ne poate distruge, (nu poate distruge) valorile noastre, tradiţiile noastre şi sărbătorile noastre.

Astăzi sărbătorim Învierea lui Hristos. Principalul simbol este victoria: victoria binelui, victoria adevărului, victoria vieţii. Noi sărbătorim Paştele cu credinţa de nezdruncinat în caracterul ireversibil al acestor victorii", a declarat preşedintele Ucrainei, potrivit Agerpres.

130 de soldați ucraineni care au fost capturați de ruși s-au întors acasă de Paște. Șeful mercenarilor ruși a publicat un video în care îi ordonă unui subaltern să facă tot posibilul ca militarii ucraineni să se întoarcă în țara lor cât mai repede cu putință.

”Pregătiți-i pe toți, dați-le de mâncare, dați-le apă. Răniții să fie văzuți de un medic. Faceți tot posibilul ca până la prânz, ei să fie deja pe teritoriul Ucrainei. Bine? Am înțeles.

Astăzi, am primit indicații să vă predăm părții ucrainene până de Paște. Astfel, voi să ajungeți la familiile voastre, la soții, mame, copii. Sperăm că nu veți mai ajunge aici”, le-a spus Evghenii Prigojin soldaților ucraineni.

De la începutul războiului și până la sfârșitul lui martie, aproape două mii de soldați ucraineni capturați de ruși au fost eliberați. Potrivit unei organizații care militează pentru respectarea drepturilor omului, peste opt mii de ucraineni, civili și soldați, sunt încă ținuți în captivitate în Rusia sau pe teritoriile ocupate de Moscova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE