Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia reafirmă că ar putea folosi arsenalul nuclear numai în „situaţii de urgenţă''

Ministerul rus de Externe a transmis joi că Rusia ar putea folosi arsenalul său nuclear numai în „situaţii de urgenţă'' şi că nu are interesul să ajungă la o confruntare directă cu NATO şi cu SUA, transmite Agerpres.

Vorbind la un briefing, purtătorul de cuvânt al MAE rus Ivan Neciaev a menţionat că armele nucleare ar putea fi folosite de către Rusia doar ca măsură „de răspuns''.

Rusia susține că armele nucleare ar putea fi folosite de către Rusia doar ca măsură „de răspuns''

„Doctrina militară a Rusiei permite un răspuns nuclear numai ca răspuns la ameninţarea cu distrugerea în masă sau când existenţa fundamentală a statului este ameninţată. Aşadar, utilizarea arsenalului nuclear este posibilă numai ca parte a unui răspuns de autoapărare faţă de un atac şi numai în situaţii de urgenţă'', a aminitit oficialul rus.

Şi ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat mai devreme săptămâna aceasta că Rusia „nu are nevoie'' să-şi folosească arsenalul nuclear în campania sa militară în Ucraina, el calificând speculaţiile mediatice conform cărora Moscova ar putea desfăşura arme nucleare sau chimice în acest conflict drept „minciuni absolute''.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE