Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia: Ministrul adjunct al apărării, arestat. Generalul este acuzat de corupție, în timp ce presa vorbește despre suspiciuni de trădare

Ministrul adjunct al apărării din Rusia a fost arestat pentru că ar fi luat mită de 10.000 de euro. Un apropiat al lui Șoigu și Peskov, generalul neagă acuzațiile. Presa rusă a relatat că oficialul este, de fapt,  suspectat de trădare. Kremlinul susține că acestea sunt simple speculații. 

Ministrul adjunct al apărării din Rusia, Timur Ivanov, este acuzat de corupție și riscă 15 ani de închisoare. 

Un apropiat al ministrului Serghei Șoigu și al purtătorului de cuvânt al Kremlinului, înaltul oficial a fost reținut și adus în fața judecătorului pentru că ar fi luat mită de peste un milion de ruble, respectiv 10.000 de euro.

În același dosar a mai fost arestat și un prieten al generalului. 

Timur Ivanov neagă acuzațiile. Presa rusă a relatat că adevăratul motiv al reținerii este legat de suspiciuni de trădare.

Kremlinul a calificat relatările din presă drept speculații 

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: ”Nu am cunoștință de aceste acuzații (de trădare împotriva ministrului adjunct al apărării Timur Ivanov -n.r.). Evident, sunt o mulțime de zvonuri în jurul acestui caz, dar ar trebui să ne concentrăm asupra informației oficiale. Mai mult, va fi o anchetă, iar toate aceste discuții cu privire la caz sunt simple speculații. Ar trebui să vă concentrați asupra informației organelor de anchetă și, evident, în final pe verdictul instanței. 

În vârstă de 47 de ani, Timur Ivanov a fost numit în ministerul apărării în 2016 și era responsabil cu proiectele de infrastructură militară. Colaborarea sa cu Șoigu este însă și mai veche. Militarul a fost vicepremier al regiunii Moscova pe vremea când Șoigu era guvernator. 

Organizațiile neguvernamentale au acuzat în repetate rânduri corupția din Rusia. Cu toate acestea, după invadarea Ucrainie, dezvăluirile marilor cazuri de mită și trafic de influență au fost din ce în ce mai rare. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE