Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia deschide centre mobile de recrutare în Crimeea. La înrolarea în armată, soldații vor primi un contract

Un centru mobil de recrutare al armatei ruse a fost deschis pe un stadion din Simferopol, capitala Crimeei. Militarii de la acest centru au împărțit pliante promoționale și au stat la dispoziția celor interesați, pentru a le explica detaliile necesare înrolării în armată, pe bază de contract.

La centrul mobil de recrutare au fost expuse arme, inclusiv pistoale de calibru mic, grenade și puști cu lunetă. Oamenii au putut să le testeze și să afle toate detaliile despre armament.

Va exista o coordonare, o pregătire, veți trece prin toate acestea și abia apoi veți fi trimiși să acționați.

Liderul Crimeei, numit de Moscova, a declarat că regiunea este în alertă în fața unei iminente contraofensive ucrainene. Acesta a spus reporterilor că forțele ruse din Crimeea au construit sisteme de apărare moderne și au mai mult decât suficiente trupe și echipamente pentru a respinge un eventual asalt ucrainean.

Căpitan Vitaly Monakho, adjunctul șefului biroului de recrutare din Simferopol: ”În prezent, există o campanie menită să atragă cetățenii la serviciul militar pe bază de contract. În momentul de față, prestigiul serviciului militar prin contract este ridicat în societate. Aproximativ 15-20 de persoane ne contactează în fiecare zi.”

”Cred că serviciul militar pe bază de contract este un lucru bun. Trebuie să-ți aperi patria și să mergi să lupți. Și îi sfătuiesc pe toți să facă acest lucru”, spune un bărbat.

Bărbații din Crimeea și din toată Rusia, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani se pot înrola în armată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE