Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia, declarată „regim terorist” de către Senatul Poloniei. Rezoluția a fost votată în unanimitate

Senatul polonez a votat, miercuri, cu unanimitate de voturi o rezoluție prin care Rusia este recunoscută drept „regim terorist”.

Prin acest document, senatorii polonezi au „condamnat ferm” agresiunea Rusiei, precizând că militarii ruși îi „terorizează” pe ucraineni prin bombardarea obiectivelor civile din orașe și torturează și ucid prizonieri de război și cetățeni obișnuiți din teritoriile ocupate.

„Bandiții în uniforme rusești torturează și ucid prizonieri de război și civili în teritoriile ocupate. (...) Europenii credeau că nu vor mai fi niciodată amenințați de genocid și crime de război. Între timp, Vladimir Putin și aparatul său de violență au revenit la practicile crude ale regimurilor staliniste și naziste.

Prin urmare, Rusia trebuie să fie învinsă și lipsită de posibilitatea de a-și amenința vecinii", au făcut apel senatorii în rezoluție”, au precizat parlamentarii polonezi.

De asemenea, Senatul de la Varșovia și-a exprimat aprecierea față de toate instituțiile și organizațiile care s-au angajat să investigheze și să documenteze crimele comise împotriva societății ucrainene și solicită comunității internaționale să sprijine pe deplin Curtea Penală Internațională.

Pe 18 octombrie, Parlamentul estonian a recunoscut, de asemenea, Rusia drept „regim terorist”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE