Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia acuză Ucraina că a vizat ''ţinte civile'' cu rachete britanice cu rază lungă de acţiune

Rusia a acuzat sâmbătă armata ucraineană că a folosit cu o zi înainte rachete britanice cu rază lungă de acţiune Storm Shadow pentru a viza ''ţinte civile'' în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, controlată de Moscova, transmite AFP.

"La 12 mai, în jurul orei 18,30 (15,30), avioane de luptă ale forţelor aeriene ucrainene au lansat un atac cu rachete asupra companiei de produse polimerice Polypak şi fabricii de prelucrare a cărnii Milam din oraşul Lugansk", a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

"În acest atac au fost folosite rachete aer-aer Storm Shadow furnizate regimului de la Kiev de către Marea Britanie, în pofida declaraţiilor Londrei că aceste arme nu vor fi utilizate împotriva unor ţinte civile", a arătat ministerul.

Ca urmare a atacului, "un incendiu a izbucnit la sediul unor întreprinderi alimentare şi chimice din Lugansk", a mai precizat ministerul rus, raportând "distrugerea unor clădiri rezidenţiale din apropiere" şi "răniţi, între care şase copii".

 Prima dată când Rusia raportează lovituri ucrainene cu aceste rachete

Este pentru prima dată când Rusia raportează lovituri ucrainene cu aceste rachete cu rază lungă de acţiune, promise joi de Londra Kievului, într-un moment în care Ucraina afirmă că finalizează pregătirile pentru a lansa o ofensivă de recucerire a teritoriilor ocupate de Moscova în est şi sud.

Marea Britanie a devenit săptămâna aceasta prima ţară care a furnizat rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei, o acţiune considerată de Rusia drept o "escaladare serioasă" a conflictului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE