Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kievul susţine că trupele ucrainene avansează în unele zone în direcţia Bahmut, în timp ce rușii se retrag în dezordine

Forţele ruse s-au retras în dezordine de pe poziţii la sud de oraşul ucrainean Bahmut, arată informaţiile serviciilor militare britanice, prezentate sâmbătă de Ministerul apărării de la Londra.

În buletinul informativ zilnic al instituţiei, preluat de Reuters, se afirmă că forţele ucrainene au avansat cu cel puţin un kilometru.

"Zona are o anumită importanţă tactică, deoarece era un cap de pod rusesc pe malul vestic al canalului Doneţ-Donbas, care marchează linia frontului în unele părţi din acest sector", relevă informaţiile actualizate.

Ucrainenii avansează în Bahmut

Pe de altă parte, soldaţii ucraineni avansează în unele zone ale frontului în direcţia Bahmut, potrivit lui Oleksandr Sîrski, comandantul forţelor terestre ucrainene, citat de EFE.

"Operaţiunea defensivă în direcţia Bahmut continuă. Soldaţii noştri avansează în unele zone ale frontului, în timp ce inamicul pierde echipamente şi oameni'', a scris Sîrski într-un mesaj pe Telegram, potrivit agenţiei Ukrinform.

După cum a relatat vineri Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), forţele armate ucrainene au câştigat teritoriu la nord-vest de Bahmut în contraatacuri localizate în zona dintre Bogdanivka şi Berhivka, după cum se poate vedea în imaginile înregistrate care arată retragerea trupelor ruseşti sub tirul artileriei ucrainene pe malul sudic al lacului de acumulare Berhivske.

"Aceste imagini confirmă vizual afirmaţiile făcute de mai mulţi bloggeri militari ruşi potrivit cărora forţele ucrainene au câştigat teren la nord-vest de Bahmut, în zona dintre Bogdanivka şi Berhivka'', se arată în raport.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE