Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Partidul Giorgiei Meloni, susținut și de români. Șeful Asociaţiei Românilor în Italia: Se regăseau în discursul formațiunii

Victoria în alegerile din Italia a Giorgiei Meloni și a formațiunii Frații Italiei stârnește reacții diverse în Europa – de la felicitări din partea partidelor de dreapta la avertismente din partea guvernelor din țări vecine.

Comisia Europeană speră la o colaborare constructivă cu noile autorități italiene. În plan financiar, finalul unei perioade agitate a dus la creșterea Bursei din Milano cu aproape un punct procentual.

„Comunitatea de români din Italia a urmărit îndeaproape atât campania dinaintea alegerilor, cât și alegerile. Ai noștri chiar au beneficiat de dreptul de vot, mai precis cei care sunt cetățeni italieni, aproape 20% din comunitatea română de italieni.

Surprinzător, am avut discuții cu mai mulți conaționali de-ai noștri și mi-au confirmat că se regăseau în discursul și campania pe care o făceau cei din partidul centru-dreapta. De ce? Pentru că se pune accent pe familie, pe eliminarea abuzurilor și derapajelor pe zona de neomarxism, chestie care prinde și la comunitatea noastră de români care intenționează să rămână, să se integreze. Mulți dintre ei fac și politică, merg să voteze, sunt militanți ai unor partide politice, inclusiv partidul de dreapta.

A fost și pentru noi o surpriză pentru că în ultimii 30 de ani de când trăiesc și eu în Italia, mai în toate campaniile electorale, partidele de dreapta aduceau în discuții și prezentau siguranța publică, ca fiind cea mai mare problemă în Italia. Iată că în această campanie electorală nu s-a discutat absolut deloc despre această chestiune, chiar dacă Italia se confruntă cu valuri mari de emigranți care vin pe coastele italiene”, a declarat Eugen Terteleac, președintele Asociaţiei Românilor în Italia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE