Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, țara fenomenelor meteo extreme. Au fost inundații în Rodna și grindină pe Transalpina, iar în sud este cod de caniculă

Au fost inundații în județele din nordul țării și ne așteptăm la caniculă în sud-estul teritoriului. În comuna Rodna şi în stațiunea Sângeorz-Băi au fost coduri roșii de fenomene meteo periculoase. Inundații au fost și în Harghita, la Toplița. Iar la Cavnic, în Maramureș, și pe Transaplina a bătut grindina. Luni, în județele din sud-est avem cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi de 39 de grade.

Inundații și caniculă

În comuna Rodna, au fost inundate beciurile şi curţile mai multor gospodării. Viiturile au măturat și au blocat cu aluviuni drumul judeţean care leagă satele Rodna şi Valea Vinului. În zonă au fost trimişi pompieri militari şi voluntari, cu motopompe, iar primăria a intervenit cu un buldoexcavator.

În stațiunea Sângeorz-Băi, străzile neasfaltate s-au umplut de noroi, iar oamenii au rămas blocați în case. Locuitorii revoltați au postat mai multe fotografii și filmări pe rețelele de socializare.

Și în stațiunea Cavnic, din județul Maramureș, și pe Transaplina a căzut grindină. Potrivit presei locale, în apropiere de Cavnic, vântul a ridicat sterilul din halda de la Tăuții de Sus și l-a dus spre Baia Mare.

Vreme extremă și în sudul țării. Un val de căldură va lovi șapte județe, plus Capitala. Meteorologii avertizează că în zonele de câmpie și local în cele de deal va fi caniculă, cu temperaturi de 39 de grade și disconfort termic accentuat, indicele temperatură-umezeală va fi peste pragul critic de 80 de unități.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE