Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, puternic lovită de secetă. Petre Daea: „Sunt 16.000 de hectare de culturi afectate”

Se conturează a fi cea mai secetoasă perioadă din istoria României. Este avertismentul dat de meteorologi la jumătatea unei veri de foc. Valurile de caniculă, lipsa precipitațiilor, dar și a măsurilor luate pentru a contracara efectele fenomenelor extreme ne pun în fața unei crize accentuate. 

Petre Daea a declarat, miercuri seară, la Euronews, că sunt nu mai puțin de 16.000 de hectare de culturi afectate în România.

”O mare parte din țară e sub efecte negative în  ceea ce privește seceta. În aceste momente desfășurăm în teren controale și întocmim documentele necesare. După constatarea la fața locului se comunică zilnic care sunt suprafețele afectate. 

Din nefericire nu plouă, iar afectarea culturilor e în creștere. Sunt 16.000 de hectare de culturi afectate.

Din datele centralizate azi, situația s-a schimbat, iar suprafețele cresc. Dacă vremea se înrăutățește, suprafața crește și ea. Până la această dată sunt în evidență doar suprafețele de grâu. În primul rând vreau să asigur țara că avem grâu suficient pentru a asigura nevoile țării. Toate măsurile pe care le-am luat la nivelul Ministerului Agriculturii le-am făcut în așa fel încât să punem la punct culturile de anul viitor. 

Noi am dat libertatea fermierilor să hotărască soarta culturilor sale. În acest moment, noi avem posibilitatea să executăm lucrările de pregătire a terenurilor, pentru rapiță, grâu, orz, secară. E o preocupare permanentă în cadrul Ministerului Agriculturii.

Din constatările pe care le avem nu vor fi probleme cu însămânțările din această țara și se va face și un ghid de bune practice.”, a declarat guvernantul de la Agricultură.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE