Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iohannis a semnat numirea lui Petre Daea la Ministerul Agriculturii. Noul ministru depune azi jurământul

Klaus Iohannis a semnat, vineri dimineață, decretul de numire a lui Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Jurământul va fi depus de Petre Daea, la Cotroceni, în decursul zilei de astăzi, la ora 13:00, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Nicolae Ciucă a transmis, de joi seară, Administrației Prezidențiale propunerea de numire a lui Petre Daea în funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Decizia a fost luată după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii parlamentare, pentru trafic de influenţă.

„Cel mai mare rău în agricultură este să întrerupi programele și îl felicit pe Adrian Chesnoiu, care nu a făcut acest lucru. Fermierii sunt cei care îi recunosc activitatea. În agricultura toate proiectele sunt prioritare. O să mă duc în șantierul muncii al obiectivelor de investiții, atât de necesare pentru țară, tot ceea ce înseamnă sistemul de irigații”, a declarat Petre Daea, după decizia luată de PSD.

Cine este Petre Daea

Petre Daea, în vârstă de 72 de ani, a fost ministru al Agriculturii între ianuarie 2017 și noiembrie 2019 în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. De altfel, în anul 2004, el a mai ocupat această funcție, timp de câteva luni, în Guvernul Năstase.

Daea s-a remarcat de-a lungul timpului prin numeroase declarații „colorate” și „cugetări” care au provocat ilaritate.

Petre Daea a fost unul dintre inițiatorii care au semnat propunerea introducerii pensiilor speciale pentru parlamentari. De asemenea, numele acestuia a apărut în mai multe dosare penale, iar unul dintre cele mai cunoscute este cel al concesionării terenurilor din Insula Mare a Brăilei lui Culiţă Tărâţă.

De altfel, social-democratul este cunoscut și pentru scandalul în care acesta și-a angajat fiica într-o instituție subordonată instituției pe care o conduce, Petre Daea susținând că o ajută pe aceasta ”să își facă un rost în viață”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE