Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liga Națiunilor 2022: România, zero puncte după primele două meciuri. Înfrângere și cu Bosnia, după eșecul cu Muntenegru

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă cu Bosnia-Herţegovina, cu scorul de 1-0, marţi seara, la Zenica, în Grupa a 3-a celui de-al doilea eșalon valoric Liga Naţiunilor.

Este cea de-a doua înfrângere consecutivă în competiție, după 0-2 cu Muntenegru, sâmbătă seară.

Cum s-a desfășurat meciul

Unicul gol al partidei a fost marcat de Smail Prevljak (68), după o minge respinsă în fața careului de șase metri de portarul Florin Niţă.

Selecţionerul Edward Iordănescu, fără victorie în mandatul său la echipa naţională, în patru meciuri (un egal, trei eşecuri), a început la Zenica cu o formulă remaniată şi, deşi a avut o linie de cinci fundaşi, echipa a legat bine jocul şi şi-a creat ocazii.

Bosniacii au avut primele oportunităţi în meci, dar şuturile lui Prcic (6) au fost blocate de jucătorii români.

Un prim contraatac al echipei României s-a încheiat cu un şut imprecis al lui Răzvan Marin (16).

Puşcaş a ratat o ocazie imensă de a deschide scorul (19), după o minge greşită de bosniaci: a driblat portarul, dar a trimis slab şi Ahmedhodzic a salvat un gol ca şi făcut.

Finalul primei reprize a fost unul animat, dar România a ratat alte ocazii de gol (37), Puşcaş reluând cu capul, însă Sehic a respins, iar apoi Burcă a trimis pe lângă poartă din careul mic.

Cea mai bună ocazie a gazdelor i-a aparţinut lui Dzeko, al cărui şut a fost reţinut în doi timpi de Niţă (43).

Prima repriză s-a încheiat cu o minge centrată de Marius Marin care a căzut pe bara transversală (45).

Gazdele au operat mai multe modificări la pauză şi atacurile echipei antrenate de Ivailo Petev au fost tot mai insistente.

România a fost mai aproape de gol, însă Cicâldău (53) a luftat de la 11 metri.

Unicul gol al partidei a fost înscris în min. 68, când Duljevic a centrat din flancul stâng al atacului gazdelor, Niţă a respins în faţă, iar Prevljak a reluat simplu în plasă, la singura eroare a apărării echipei României.

România a forţat egalarea, însă nu a reuşit să aibă acţiuni clare. Puşcaş a reluat mult peste poartă cu capul (71), în urma unui corner, Cicâldău (87) a fost deposedat in extremis în poziţie excelentă, la 16 metri, în min. 90+2 a executat slab o lovitură liberă, mingea fiind prinsă de portar.

Lovitura de start a meciului a fost întârziată cu 20 de minute din cauza unei ameninţări de furtună.

România, zero puncte și zero goluri după primele două meciuri

România revine din aceste două deplasări fără puncte şi fără goluri marcate, şansele sale de câştigare a grupei fiind foarte mici.

Pentru echipa antrenată de Edward Iordănescu vor urma două meciuri pe teren propriu, pe Stadionul Rapid-Giuleşti, cu Finlanda pe 11 iunie şi cu Muntenegru pe 14 iunie, fiind obligatorii victoriile pentru a mai spera la o clasare în primele două locuri.

Bosnia-Herţegovina - România 1-0 (0-0)
A marcat: Smail Prevljak (68).
Zenica, Stadion Bilino polje
Liga Naţiunilor - Liga B, Grupa a 3-a

Bosnia-Herţegovina: 12. Ibrahim Sehic - 4. Mateo Susic, 16. Anel Ahmedhodzic, 6. Sinisa Sanicanin, 2. Eldar Civic (5. Sead Kolasinac, 67) - 21. Sanjin Prcic (18. Amir Hadziahmetovic, 46), 13. Gojko Cimirot (10. Miralem Pjanic, 46), 14. Amer Gojak - 20. Miroslav Stevanovic (7. Muhamed Besic, 81), 11. Edin Dzeko (căpitan; 9. Smail Prevljak, 46), 23. Haris Duljevic. Selecţioner: Ivailo Petev.

România: 1. Florin Niţă - 4. Cristian Manea (20. Sergiu Hanca, 81), 17. Adrian Rus (19. Florin Tănase, 74), 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 15. Andrei Burcă, 3. Mario Camora - 14. Marius Marin, 8. Alexandru Cicâldău, 18. Răzvan Marin (21. Octavian Popescu, 74) - 10. Alexandru Maxim (23. Andrei Ivan, 74) - 9. George Puşcaş (7. Denis Alibec, 74). Selecţioner: Edward Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Prevljak (67), Burcă (67), Duljevic (90+4).

Naționala, 4 meciuri în 11 zile

După cele două partide pierdute, România joacă, la București, cu Finlanda, sâmbătă. Nordicii conduc grupa, după 2-0, aseară, cu Muntenegru.

Echipa noastră va încheia această primă serie de meciuri în Liga Națiunilor, cu Muntenegru, tot acasă.

Naționala joacă pe recent inaguratul Stadion Giulești, la mai bine de 11 ani de la ultima partidă disputată aici. Pe "Valentin Stănescu", ai noștri învingeau Bosnia și Herțegovina cu 3-0, în prelimariile pentru EURO 2012.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE