Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Revoltele din Iran s-au soldat cu cel puțin 31 de morți

Revoltele din Iran s-au soldat cu cel puțin 31 de morți, potrivit ultimului bilanț. Violențele au fost declanșate la sfârșitul săptămânii trecute după ce o tănără de 22 de ani a murit în custodia poliției. De atunci, Teheranul și marile orașe iraniene au fost zguduite de cele mai ample proteste din utlimii ani.

Ciocnirile dintre protestatari și forțele de ordine au făcut cel puțin 31 de victime în rândul manifestanților

Ciocnirile dintre protestatari și forțele de ordine au făcut cel puțin 31 de victime în rândul manifestanților, potrivit AFP. Oamenii au continuat joi să își exprime furia față de regimul represiv de la Teheran și pe rețelele sociale, determinând autoritățile să limiteze accesul la internet.

Într-o țară în care radioul și televiziunea sunt deja controlate de stat, Garda Revoluționară aflată la putere a cerut arestarea tuturor celor care răspândesc „zvonuri și informații false” pe platformele sociale.

Demonstrațiile au izbucnit după moartea tinerei Mahsa Amini, care a fost arestată de poliție, pentru că ar fi încălcat legea islamică ce obligă femeile să poarte hijab. Poliția susține că tânăra de 22 ani a făcut infarct și nu a fost agresată fizic. Familia spune însă că tânăra nu avea probleme de sănătate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE