Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CM QATAR 2022. Vitrine sparte și mașini arse la Bruxelles, după victoria Marocului în fața Belgiei

Publicat de: Euronews

Victoria cu 2 la 0 a Marocului în fața Belgiei, la Campionatul Mondial, a fost scânteia violențelor de stradă în capitala Belgiei. Sute de persoane au spart vitrine și au distrus mașini la Bruxelles.

Poliția a folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. Zeci de persoane au fost arestate. Suporterii, care purtau steagul Marocului, au folosit materiale pirotehnice, proiectile, bastoane și au incendiat mai multe străzi, potrivit autorităților.

Ce au spus oamenii care au asistat la violențe

„Tinerii sunt nebuni, au 14 sau 15 ani și sparg totul. Am o afacere aici. Toate scuterele, totul. Au spart totul!”

„Nu este fair-play. Vorbim despre fotbal. Trebuie să încercăm să păstrăm un pic de bucurie și veselie. Nu înțeleg această violență, sincer, este foarte dezamăgitor. Tineretul nostru este o dezamăgire.”

Părți din capitala Belgiei au fost izolate, iar circulația metroului și a tramvaielor a fost întreruptă, la ordinul poliției. Violențe s-au înregistrat și la Anvers și Liege.

De asemenea, traficul feroviar va fi perturbat până joi în Belgia din cauza unor apeluri la grevă ale sindicatelor feroviare care solicită guvernului să investească mai mult în căile ferate, informează AFP, potrivit Agerpres.

Greva începe luni seară, la ora locală 22:00 (20:00 GMT).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE