Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Republicanul George Santos, dat afară din Congresul SUA pentru că și-a falsificat CV-ul

George Santos (35 de ani) a fost dat afară din Congresul SUA, din cauza faptului că și-a falsificat CV-ul. Este a șasea oară în istorie când Camera Reprezentanților aplică această sancțiune.

"Eu mi-am acceptat destinul. Dacă voinţa lui Dumnezeu este să rămân în Congres, voi rămâne, iar dacă voinţa Lui este să plec, voi pleca", a spus Santos, cu puțin timp înainte de a primi vestea că este dat afară din Congres, pe 1 decembrie.

George Santos, dat afară din Congresul SUA

Cel care a pledat pentru excluderea lui Santos a fost chiar preşedintele comisiei de etică din Camerei Reprezentanţilor, Michael Guest. Acesta a depus o moțiune pe 17 noiembrie, în care a precizat că Santos "nu este demn să fie membru al Congresului" și că "a discreditat grav intituția".

Într-un interviu pentru New York Times, Santos a recunoscut că și-a falsificat unele date și perioade din CV. Una dintre datele inventate este cea potrivit căreia el ar fi lucrat la celebra bancă Goldman Sachs. Totodată, în CV-ul său scrie că el ar fi fost angajat și la Citigroup. Nici măcar în ceea ce privește studiile absolvite, nu sunt date corecte. În CV scrie că Santos a absolvit Universitatea New York, ceea ce este fals.

În declarațiile sale, Santos s-a prezentat drept "un american mândru că este evreu" și s-a descris drept un "nepot al supraviețuitorilor Holocaustului".

În cariera sa, George Santos a fost acuzat de spălare de bani, fraudă financiară electronică sau escrocherie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE