Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reprezentanții Comisiei Europene verifică investițiile din PNRR, la București. România a făcut proiecte de 1,4 miliarde din peste 9 miliarde de euro primite

Reprezentanții Comisiei Europene sunt zilele acestea la București și verifică cum implementează autoritățile române Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Comisia Europeană verifică investițiile din PNRR ale României

Dintre cele peste nouă miliarde de euro care au intrat în conturile României, autoritățile au făcut proiecte de 1,4 miliarde

România așteaptă a treia tranșă din PNRR, de peste trei miliarde de euro, însă executivul european a cerut clarificări în privința jaloanelor pe care le-am avut de îndeplinit pentru a primi banii. Oficialii de la Bruxelles sunt interesați, de asemenea, de felul în care țara noastră a reușit să facă investițiile programate.

Deocamdată, dintre cele peste nouă miliarde de euro care au intrat în conturile României, autoritățile au reușit să facă proiecte de 1,4 miliarde.

Europarlamentar: „Guvernul României și reformele sunt ca uleiul și apa, nu prea se amestecă”

Dragoș Pîslaru, europarlamentar: „Ca de obicei, problemele Guvernului sunt atunci când vorbim de reforme. Guvernul României și reformele sunt ca uleiul și apa, nu prea se amestecă. Prin urmare, cam cu toate reformele pe care Guvernul le-a raportat ca fiind în facere sau cumva chiar realizate, Comisia Europeană are probleme.

Să le luăm pe cele mai cunoscute, poate. Luăm compania care ar trebui să se ocupe de toate companiile de stat. Aici, Guvernul are de făcut o reformă pentru transparentizare, profesionalizare și eficientizarea cheltuielilor companiilor de stat. Aici, lovim direct în zona politică, unde știm că sunt numai sinecuri în conduceri și se pune problema dacă Guvernul a făcut pașii pe care trebuia să-i facă. Avem niște numiri complet opace la celebrul AMEPIP (n.r. Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice). Nu avem încă schema de organizare, nu știm dacă oamenii respectivi au competențe sau n-au competențe. Totul a fost făcut în secret”, a precizat europarlamentarul pentru Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE