Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regiunea Herson, evacuată obligatoriu din cauza atacurilor rusești

Autoritățile ucrainene au ordonat evacuarea obligatorie a civililor din regiunea Herson, din cauza atacurilor repetate ale Rusiei. Informația a fost transmisă de guvernatorul regiunii.

"Consiliul regional de apărare al Herson a decis să evacueze obligatoriu familiile cu copii din localităţile supuse focului inamic în mod constant", a indicat guvernatorul Oleksandr Prokudin pe Telegram, potrivit Agerpres.

Recent, un bombardament în această zonă a ucis un băiat în vârstă de șase ani și l-a rănit pe fratele său de 14 ani. ONU spune că peste 550 de copii au fost uciși de la declanșarea războiului și până acum.

Autoritățile se pregătesc pentru situații de urgență în iarnă

Autoritățile ucrainene au recomandat încă din august evacuarea civililor din zece localități din regiunea Herson, însă până acum nu au fost obligatorii.

Guvernatorul din regiunea Herson a spus că autoritățile se pregătesc pentru situații de urgență în toamnă și iarnă, și fac eforturi pentru a asigura alimentarea cu energie electrică. În regiune, trupele rusești controlează zonele de la sud de râul Nipru, după ce anul trecut s-au retras din orașul Herson.

Pe de altă parte, presa americană spune că președintele Zelenski va participa la Adunarea Generală a Națiunilor Unite în Washington D.C., unde se va întâlni cu președintele Biden. Vizita vine în contextul în care administrația de la Casa Albă încearcă să obțină sprijin în Congres pentru un ajutor militar și umanitar suplimentar de 24 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Ar fi a doua vizită în Congresul american pe care o efectuează președintele Zelenski, după cea din decembrie anul trecut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE