Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția lui Dumitru Grigore, inventatorul aparatului de citit cariera în palme: ”Cu sistemul meu se pot face și prostii. Una dintre ele s-a comis”

Inventatorul aparatului de citit cariera în palme, Dumitru Grigore, a declarat pentru Euronews România că nu este de acord cu protocolul anunțat de Inspectoratul Școlar Cluj și că el nu a fost consultat în legătură cu acest proiect.

În schimb, inventatorul, care este și preot, susține că a făcut teste înaintea punerii pe piață a dispozitivului. Dumitru Grigore spune că invenția sa a trecut prin mâinile mai multor psihologi, a luat numeroase premii, unul jurizat chiar de experți ai MApN, SRI, MAI, SPP, STS și New Strategy Center”.

În interviul acordat Euronews România, Dumitru Grigore a explicat că, dacă ar fi fost consultat, nu ar fi fost de acord cu proiect-pilot inițiat la Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

”Ce se întâmplă acum nu e problema mea. (...) Cu sistemul meu se pot face și prostii. Una dintre ele s-a comis, după câte am înțeles, zilele acestea, când cineva care l-a cumpărat l-a propus pentru un proiect cu care eu, personal, ca autor al acestui sistem, nu aș fi fost de acord.

Copiii mici nu pot fi supuși la asemenea evaluări fără niciun fel de discernământ”, a afirmat Dumitru Grigore, inventatorul sistemului Mindmi.

Cercetătorul Dumitru Grigore: Ce s-a întâmplat la Cluj, la IȘJ, a fost o chestiune făcută fără creier

”Nu mă consider o persoană care trebuie să dea explicații c-ar fi comis vreo infracțiune în viața lui. A obține un brevet de invenție, a participa la niște concursuri, a fi medaliat la Geneva cu aur pentru munca ta nu e o infracțiune.

Însă ce s-a întâmplat la Cluj, la IȘJ, a fost o chestiune făcută fără creier”, a spus Dumitru Grigore.

Cercetătorul a mai spus că invenția sa este un ”sistem complementar” ce ”nu poate fi aplicat singur”.

”E un dispozitiv special. Nu poți să obții cu el date unice și infailibile. Este un instrument de cercetare în primul rând.

Nu este un bun de larg consum. Nu este o râșniță de cafea. Este un sistem (...) Numai cine înțelege paradigma poate să-l utilizeze corect. Ani de zile am instruit psihologi care să înțeleagă paradigma și să-l folosească corect.

Nu trebuie să mergi cu un asemenea instrument într-un mediu în care oamenii nu sunt pregătiți nici psihologic, nici emoțional, nici profesional”, a mai explicat el.

”Ni s-a acordat medalia de aur în baza analizelor pe care Comisia Internațională de la Geneva”

Dumitru Grigore mai spus că sistemul său nu este acreditat deoarece ”încă nu s-a analizat dosarul” de către Colegiul psihologilor.

Reporter: Totuși, MApN-ul, SRI-ul, MAI-ul, SPP și STS au premiat?

Dumitru Grigore: Dacă oamenii ăia au considerat că sistemul Mindmi merită marele premiu, între alte 37 de brevete lăsați comunitatea de mari oameni de știință din Cluj-Napoca să-l acuze pe Grigore de impostură. Și cu asta cred că am conturat exact subiectul cu care m-ați accesat.

Nu mai pun Geneva. În 2019 am aplicat, au cerut acolo niște documente doveditoare privind valabilitatea științifică a acelui produs cu care ne-am dus acolo pentru, că exista posibilitatea să luăm și medalie de bronz, cum au luat foarte multe exponate de acolo. Nouă ni s-a acordat medalia de aur în baza analizelor pe care Comisia Internațională de la Geneva de la Salonul de Invenții în 2019 a efectuat-o și pentru sistemul nostru”, a concluzionat el.

Dumitru Grigore susține că nu a fost niciodată membru la Tracia Unită SA. Atât el, cât și un reprezentant al societății au spus că nu au fost membrii în această asociație.

"Am aflat de curând că sunt și consultant la Tracii Liberi (n.r. Tracia Unită), de nu știu unde, și am o funcție mare acolo. I-am căutat ieri după-amiază și i-am rugat să mă onoreze cu scoaterea distinsei mele priceperi din site-ul lor. Au făcut acest lucru pentru că m-au pus acolo fără să mă întrebe. Nu am fost colaborator, ci am participat la un eveniment cu ei și am schimbat idei privind tehnologiile astea avansate; asta nu înseamnă că am devenit colaboratori. Eu sunt preot ortodox, cred în Iisus Hristos și nu am nicio treabă cu zamolxianismul Traciei Unite.

Nu mă interesează, pot să creadă și în zmei, nu mă interesează, nu am ce căuta. Vor consiliere pentru o înaltă tehnologie. O putem face, da, mă accesează, le fac o ofertă și găsesc o modalitate să fiu și plătit pentru chestia asta. Dar, să mă pui de 2 ani de zile acolo, așa onorific, prejudiciind imaginea, ca să afle toată lumea că, vezi Doamne, Grigore e cu zmeii de la Zamolxe de acolo, e o tâmpenie mare cât China", a spus Dumitru Grigore în cadrul interviului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE