Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Războiul din Ucraina: Volodimir Zelenski cere europenilor să rămână uniți în timpul iernii

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut aliaților europeni să rămână uniți în lunile de iarnă pentru a-i ajuta țara.

Într-o alocuțiune susținută marți seară, Zelenski a cerut Europei să facă în așa fel încât planurile Rusiei pentru iarnă să nu aibă succes.

"Moscova va prezenta, în propaganda sa, orice dificultăți din timpul iernii ca o presupusă dovadă a eșecului unei Europe unite", a declarat Zelenski, subliniind că eșecul nu este o opțiune.

Vorbind despre energia electrică din Ucraina, Zelenski a declarat că întreruperile planificate de curent sunt încă posibile pentru a proteja sistemul în nouă regiuni.

"Până în acest moment, putem raporta că posibilitatea tehnică de alimentare cu apă a fost deja restabilită pentru toți consumatorii din Ucraina. Pentru majoritatea, există, de asemenea, posibilitatea tehnică de furnizare a energiei electrice.", a mai spus președintele ucrainean.

Președintele a declarat că va face tot ce îi stă în putință pentru a se asigura că ucrainenii au căldură și electricitate în această iarnă.

Zelenski a declarat că Rusia plătește, de asemenea, un preț pentru că a vizat infrastructura energetică și de apă a Ucrainei, susținând că loviturile cu rachete și drone de luni "au costat Rusia echivalentul a peste 2,3 milioane de pensii medii de seniori ruși".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE