Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rata mortalității infantile crește de la an la an. România, pe locul doi în Uniunea Europeană în ceea ce privește decesele

Rata mortalității infantile este tot mai mare de la an, la an. Județul Sălaj este cel mai afectat din România.

Pe lângă asta, rata natalității este tot mai scăzută din cauza costurilor de trai tot mai mari și a emigrării populației tinere. 

Rezultatul este o scădere tot mai mare a populației României, un trend demografic îngrijorător.

În momentul de față, în România, rata mortalității infantile este de 5,7 la mia de copii născuți vii, comparativ cu anul precedent când era de 5,2 la mia de copii născuți vii, ceea ce plasează România pe locul doi în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă. 

În ceea ce privește topul județelor unde rata mortalității infantile se află pe primul loc se află Sălaj, cu 10,5 la mia de locuitor, urmat de Mehedinți cu 8,8 la mie, Brăila 8,3 la mie, Hunedoara, 8,3 la mie, Mureș cu 7,8 la mie și Suceava cu 7,8 la mia de copii născuți vii.

Județele în care se află cea mai mică rată a mortalității infantile sunt București cu 2,5 la mia de copii născuți vii, urmat de Ilfov, Alba, Ialomița și Cluj.

De asemenea, România înregistrează o rată a natalității tot mai scăzută. Potrivit INS, în anul 2022 s-au născut puțin peste 178 de mii de copii, în 2021, 193.191, iar în 2020, 206.826 copii.

Județul cu cele mai puține nașteri din România este Mehedinți, iar cele mai multe nașteri sau înregistrat în Cluj.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE