Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Raport: Tot mai mulți oameni suferă de foamete la nivel mondial

Publicat de: Oana Stoica

Numărul persoanelor afectate de foamete, la nivel global, a crescut pe fondul pandemiei de COVID-19, a războiului din Ucraina și a crizei climatice. Acum, 828 de milioane de oameni suferă de foamete.

Contextul din ultimii doi ani, în care ne-am confruntat cu o pandemie, conflicte și schimbări climatice severe, a subminat progresele în lupta împotriva foametei, arată Indicele Global al Foametei 2022, potrivit Agerpres.

Cu cât a crescut numărul persoanelor afectate

Războiul din Ucraina a exacerbat şi mai mult situaţia, deşi nu a influenţat datele folosite pentru realizarea celui mai recent raport.

Comparativ cu 2021, numărul persoanelor afectate de foamete la nivel mondial a crescut de la 811 la 828 de milioane. Dintre acestea, 193 de milioane de persoane suferă de foamete severă, potrivit Welthungerhilfe, un ONG din Germania.

„Războiul din Ucraina a continuat să conducă la o creştere a preţurilor la alimente, energie electrică şi la îngrăşăminte şi va continua să exacerbeze semnificativ foametea în 2023 şi după. Aceste crize constituie cauzele structurale ale foametei, precum sărăcia, inegalitatea, slaba guvernare şi infrastructura, şi productivitate agricolă scăzută”, afirmă ONG-ul pe site-ul său.

Care este cea mai afectată țară

Welthungerhilfe a realizat un clasament cu 121 de ţări pe baza a patru indicatori: subnutriţie, mortalitate infantilă, afectarea dezvoltării copilului în funcţie de greutate şi afectarea dezvoltării copilului în funcţie de înălţime.

Pe ultimul loc s-a clasat Yemen, unde 41,4% din populaţie este subnutrită.

În 35 de ţări, situaţia referitoare la foamete a fost clasificată drept gravă şi în nouă ca fiind foarte gravă. Cele mai mari rate ale foamei au fost înregistrate în Asia de Sud şi Africa Sub-sahariană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE