Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Radu Moise, campionul României la drifturi: „E plăcut să controlezi o mașină ieșită de sub control. Asta e toată frumusețea”

Campionul României la Drift este bucureșteanul Radu Moise, supranumit Evil Santos. Finala competiției a avut loc duminică, la Arena Națională din București. Au aprticipat 70 de piloți din România, Bulgaria și Ucraina, care au făcut un adevărat spectacol pentru împătimiții motoarelor ambalate la maximum.

„Mașinile sunt super bine făcute, au toate sistemele de siguranță”

„Eu nu am mai trăit așa ceva, era o atmosferă absolut incredibilă, a fost superb. Mi-a plăcut la nebunie. Nu e ușor, trebuie să fii perseverent. O cursă durează un minut jumătate, două minute. Dacă nu ești focusat în alea două minute nu ai cum să câștigi. Mașinile sunt super bine făcute, au toate sistemele de siguranță, nu pățești nimic, în cele mai multe cazuri. E plăcut să controlezi o mașină ieșită de sub control, că, de fapt, asta e toată frumusețea. Toată plăcerea asta e când faci în tandem, când sunt două mașini. Să meargă o mașină singură e ușor”, a declarat Radu Moise, la Euronews România.

Campionul a mai adăugat că „ce poți face în cadru legal și în campionat nu poți face niciodată pe stradă”.

„În 2007-2008, în România nu existau campionate, locuri unde să faci asta legal și atunci făceam și noi asta în parcare. Făceam când nu era nimeni, dar acum se creează un mic eveniment, în care vin 30-40 de oameni să le arăți tu cum te învârți. Ori o faci pentru tine ori nu. Ideea este că ce poți face în cadru legal și în campionat nu poți face niciodată pe stradă. Niciodată pe stradă, singur, sau cu încă un prieten, nu poți să faci și să ajungi la același nivel de adrenalină ca în campionat”, a mai spus el.

„Este important să nu greșești în momentele alea și să fii super atent”

Radu Moise a mai menționat că „este important să nu greșești în momentele alea și să fii super atent”.

„La etapa asta am consumat 18 anvelope, e mult. Un set de anvelope costă în jur de 800 de lei și durează trei minute. Sunt mulți bani de investit în mașină, ca să poți face chestia asta de unul singur. Are roll cage, o cușcă în interiorul mașinii, adaugi scaunele scoică și centura în patru, cinci puncte. Nu ai cum să te miști de acolo. Mai este casca, combinezon ignifug, sistem pentru extinctoare, sistem HANS pentru gât, în caz de accident frontal. E sigur. Dacă vă apucați să faceți cerculețe prin parcări nu mergeți cu mașini care au roll cage în mașină și nu au cască. Merg împreună, niciodată separat”, a mai declarat campionul.

Radu Moise a mai spus că, în România, sunt șase-șapte școli de drift.

„Dacă vrei să te apuci te duci la școală și este nevoie de bani”, a conchis el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE