Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

r/Place 2023 – proiectul colectiv de artă de pe Reddit care se transformă într-un protest

Reddit a lansat oficial joi dimineață ediția 2023 a proiectului artistic colaborativ r/Place. Ediția din acest an este plină de mesaje de protest împotriva Reddit și a directorului general al platformei, potrivit TheVerge.

Vor fi eliminate mesajele de protest?

În r/Place, utilizatorii pot lăsa un singur pixel de culoare la fiecare cinci minute pe o pânză imensă, inclusiv să anuleze alte plasări de pixeli. În versiunea utopică a acestei idei, r/Place devine o operă de artă în continuă schimbare, în care utilizatorii lucrează împreună pentru a desena tot felul de imagini pixelate într-un colaj uriaș.

Versiunea din 2023 a r/Place sosește în urma unor schimbări în comunitate, precum proteste masive cu privire la schimbările API ale companiei care au scos din preț multe aplicații terțe, relația sa recentă și controversată cu moderatorii, decizia de a elimina tot istoricul de chat înainte de anul acesta fără prea multe avertismente și anunțul că Reddit Gold, așa cum este cunoscut în prezent, va dispărea.

Purtătorul de cuvânt al platformei, Courtney Geesey-Dorr, a fost întrebat de The Verge dacă Reddit va elimina mesajele de protest, iar acesta a indicat regulile r/Place canvas. Una dintre aceste reguli spune că "ura sau hărțuirea țintită a persoanelor private (inclusiv a moderatorilor și adminilor) și a grupurilor protejate reprezintă încălcări ale politicii [de conținut] și vor fi eliminate. În plus, postările, comentariile și imaginile care sunt pline de ură, grafice, explicite din punct de vedere sexual și / sau ofensatoare sunt încălcări ale politicii noastre (Regula 6) și vor fi eliminate".

Geesey-Dorr a refuzat să precizeze când se va închide pânza r/Place.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE