Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pui îngălbeniţi, în magazine. Șeful ANPC: Există operatori economici care îşi vopsesc produsele pentru a ne induce în eroare

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, atrage atenția asupra unor nereguli descoperite în magazinele din România. El spune că unele firme vopsesc puii pentru a părea mai buni.

Șeful ANPC spune că unii producători folosesc metode prin care colorează carnea prin hrana pe care o dau păsărilor.

Unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire

Horia Constantinescu, președintele ANPC: Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată.

De asemenea, Constantinescu mai susține că și ouăle ajung să aibă o altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu anumite substanțe.

”Puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră”

Horia Constantinescu, președintele ANPC: Dacă adăugăm şi ingredientul sallmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonella periculoase.

Șeful ANPC spune că va trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE