Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Puburile britanice riscă să falimenteze, din cauza prețurilor la energie

O parte dintre emblematicele puburi din Marea Britanie sunt în pericol să se închidă, din cauza creșterilor masive ale prețurilor la energie. Oameni din industria HORECA spun că există riscul ca mii de localuri să dea faliment.

Timp de secole, puburile din Regatul Unit au servit drept un important reper social, fiind punctul central pentru comunitățile din întreaga țară. Dar personalități importante din industrie avertizează că majorările uriașe ale prețurilor la energie ar putea forța mii de localuri să se închidă.

Nik Antona, președinte „Campaign for Real Ale”: Am văzut oameni spunând că se așteaptă ca facturile lor să explodeze cu 100%, până la 300%, 400% chiar, în unele cazuri. Și am văzut puburi, principalele puncte de desfacere pentru produsele fabricilor de bere din această țară, care au postat informații despre facturile lor care cresc de la 30.000 de lire sterline pe an la peste 150.000 de lire sterline.

Criza creșterii prețurilor din Marea Britanie a făcut ca inflația să atingă cele mai mari cote din ultimii 40 de ani. Dar, spre deosebire de consumatorii casnici, companiile nu beneficiază de un plafon la gaze naturale și electricitate. Iar acest lucru înseamnă că barurile sunt nevoite să-și mărească prețurile, riscând să piardă clienți.

Josh Walker, director de producție, fabrică de bere artizanală: Vedem cu siguranță o creștere a prețurilor la unele dintre materiile noastre prime, cum ar fi cerealele pe care le folosim, hameiul, am văzut cu siguranță că prețurile acestora au crescut puțin. A trebuit, de asemenea, să ne asigurăm că încheiem contracte la termen pentru multe dintre materiile prime pe care le folosim, pentru a fi siguri de o aprovizionare constantă.

Aceasta este cea mai recentă lovitură pentru industria HORECA din Marea Britanie, care a făcut eforturi să-și revină după pagubele provocate de coronavirus. Numărul de puburi din Anglia și Țara Galilor a scăzut la sub 40 de mii, în primele șase luni ale acestui an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE