SPECIAL: Un an de Euronews în România. Poveștile care ne inspiră

Ordonanța privind energia, pe masa Guvernului. Cum va fi realizată compensarea prețurilor

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Guvernul se întrunește joi în ședință pentru a discuta despre schimbarea modului în care va fi realizată compensarea prețurilor la energie.

"Mâine (joi, n.red) vom avea o şedinţă de Guvern, (...) care va avea ca punct principal pe agendă aprobarea ordonanţei privind modificarea elementelor de referinţă pentru compensarea preţurilor la energie", a anunțat premierul Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei Executivului de miercuri, conform Agerpres.

Ordonanța privind compensarea prețurilor la energie și pregătirea pentru iarnă, priorități pe agenda Guvernului

Planul privind pregătirile pentru iarna 2022 - 2023 urmează să fie analizat în Comitetul interministerial. Guvernul vrea să definitiveze concluziile, în așa fel încât să poată lua o decizie privind modificarea ordonanței de urgență privind compensarea prețurilor la energie.

"Un subiect care ţine de agenda publică în aceste zile este cel legat de energie, de pregătirea pentru iarnă, măsurile pe care Guvernul le are în vedere astfel încât să putem să avem asigurate resursele energetice pentru iarna 2022 - 2023.

Aşa cum am dispus, astăzi urmează să primesc Planul de iarnă de la Ministerul Energiei şi, desigur, mâine, în Comitetul interministerial, să avem elementele de analiză şi să avem concluziile analizei privind întreg procesul prin care vom aduce modificări la ordonanţa de urgenţă prin care compensăm preţurile la energie", a explicat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.

După şedinţa BPN al PNL de miercuri seara, prim-ministrul a reamintit că liberalii susţin plafonarea preţului la energie, precum şi supraimpozitarea pe întreg lanţul, "inclusiv traderii şi jucătorii din piaţa energiei".

Distribuie

Taguri