Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PSD cere urgent ședință în coaliție după demisia lui Vasile Dîncu. „Lucrurile trebuie lămurite. Nu ne interesează un troc”

Biroul Politic Național al PSD a cerut convocarea de urgență a ședinței coaliției de guvernare, ca urmare a demisiei lui Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apărării. Anunțul a fost făcut, luni seara, de senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, care a precizat că social-democrații vor lămuriri din partea partenerilor din coaliție și a respins varianta unui troc cu liberalii pentru postul de ministru al Apărării.

Vasile Dîncu a informat forul de conducere al PSD despre faptul că și-a dat demisia de la conducerea Ministerului Apărării în această dimineață, invocând „imposibilitatea colaborăririi” cu președintele Klaus Iohannis.

”(Vasile Dîncu, n.red) ne-a spus foarte clar că nu a primit nicio critică oficială și nu i-a solicitat nimeni demisia, dar că dumnealui consideră că este motivată această demisie în acest moment.

Decizia pe care a luat-o BPN al PSD este ca să solicităm de urgență convocarea unei ședințe în coaliție pentru a avea o discuție în coaliție, iar apoi un consiliu politic național”, a afirmat Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Senatorul social-democrat a dat de înțeles că această ședință ar putea avea loc marți, în condițiile în care premierul Nicolae Ciucă se va afla miercuri și joi la Bruxelles pentru discuții cu oficiali UE și NATO.

Întrebat dacă e posibil ca PSD să cedeze liberalilor portofoliul de la Apărare, la schimb cu cel de la Interne, Radu Oprea a precizat că „nu a fost o astfel de discuție

„Nu ne interesează subiectele de schimburi, troc. Ne interesează să fie funcțională coaliția. E nevoie de o ședință în coaliție pentru a limpezi discuțiile care au avut loc în spațiul public.

Domnul Dincu a avut azi declarații în care a spus că a avut o problemă de comunicare, inclusiv cu șeful staului și consideră că lucrurile astea trebuie lămurite”, a concluzionat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE