Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste pro-palestiniene în întreaga lume. Oamenii au ieșit în stradă pentru a susține civilii din Gaza

Oamenii s-au mobilizat în întreaga lume pentru a susține cauza civililor din Fâșia Gaza. Zeci de mii de protestatari au ieșit în stradă la Londra, la îndemnul unor organizații pro-palestiniene. Iar la New York, cel puțin 200 de manifestanți au fost reținuți, după un protest în gara centrală.

Au fost mitinguri și în lumea arabă, iar toți participanții cer încetarea războiului dintre Israel și Hamas.

Britanicii au venit la manifestații cu bannere și cu steaguri palestiniene în mâini. Demonstrația masivă din capitala Marii Britanii a fost organizată la îndemnul mai multor grupuri de activiști, printre care și Campania de solidaritate cu Palestina.

Grand Central Station, blocată

Protestatarii au luat cu asalt și au blocat una din cele mai importante gări din New York. Manifestanți îmbrăcați în tricouri negre pe care scria "Încetați focul acum" și "Nu în numele nostru" au scandat sloganuri și au agățat pancarte în interiorul Grand Central Station.

Manifestația a fost organizată la scurt timp după ce armata israeliană a declarat că forțele sale își extind activitatea în Fâșia Gaza.

În Cisiordania, palestinienii au ieșit în stradă, în sprijinul celor din Fâșia Gaza. Oamenii cer încetarea războiului și protejarea civililor.

Cu steaguri palestiniene în mâini, peste trei mii de protestatari au mers în fața ambasadei Statelor Unite din Jakarta.

"Vom continua să îi apărăm (n.r. pe palestinieni) pentru că sunt frații noștri musulmani. Ca și în trupurile noastre, simțim durere atunci când părți ale corpului nostru sunt rănite, așa că atunci când frații musulmani sunt asupriți, simțim durere. Aceasta este o formă mică a sprijinului nostru, a musulmanilor indonezieni pentru frații noștri (n.r. palestinieni)", spune un bărbat.

Zeci de mii de turci, pe aeroportul Ataturk

Zeci de mii de turci s-au adunat pe aeroportul Ataturk din Istanbul, la un mare miting de susținere a palestinienilor, organizat de Partidul Justiției și Dezvoltării, al președintelui Recep Tayyip Erdogan. Oamenii au venit cu steaguri și cu bannere în mâini.

Erdogan a cerut Israelului "să înceteze această nebunie", să oprească atacul din Gaza, și i-a invitat pe turci la un miting organizat de partidul său, sâmbătă, la Istanbul, "unde vom afirma cu voce tare şi puternic că suntem alături de poporul palestinian împotriva persecuţiei Israelului".

"Palestinienii nu sunt singuri. Împărtășim toată durerea lor", susțin manifestanții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE