Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest al fermierilor europeni în Bruxelles. Oamenii sunt nemulțumiți de politicile agricole și de mediu ale UE

Peste o mie de fermierii au protestat la Bruxelles față de politicile Uniunii Europene. Oamenii au venit cu tractoarele din mai multe țări în capitala Belgiei și în fața instituțiilor europene. Din această cauză s-a circulat cu greu în oraș și în apropiere. Și Ministerul de Externe de la București i-a avertizat pe români că vor fi perturbări ale traficului. 

Fermierii au venit din Belgia, dar și din Germania, Polonia, Spania, Franța și din Țările de Jos. Însă cele  500 de tractoare adunate în capitala Belgiei, au fost mult mai puține decât se anunțase, potrivit presei locale. Principalele sindicate nu s-au alăturat protestului, deoarece acesta a fost organizat de formațiuni de extremă dreapta. Nemulțumirile oamenilor sunt însă reale. 

Gert Jan Oudijk, fermier olandez: ”Au pus atât de multe pe farfuria fermierilor, încât fermierii ar putea să dispară pur și simplu. Legislaţiile de mediu sunt atât de drastice, încât devin insuportabile.”

Agricultorii spun că politicile de mediu și agricole comunitare le fac viața tot mai grea.

Damian Murawiec, fermier polonez:Principala sursă a problemelor noastre se află la Bruxelles, deoarece politicienii din Parlamentul European fac foarte multe lucruri rele care se răsfrâng asupra fermelor noastre.” 

Fermierii au vrut să atragă atenția asupra problemelor lor, cu doar câteva zile înaintea europarlamentarelor. De peste șase luni, ei au ieșit în stradă în mai multe țări europene. Spun că nu mai fac față prețurilor în creștere și acuză importurile din Ucraina, care inundă piața cu produse mai ieftine și care nu respectă reglementările Uniunii Europene.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE