Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiectul TGV din România, greu de realizat. Ce spun experții

Proiectul unei linii de tren de mare viteză, care să lege în zece ani Bucureștiul de Budapesta, este utopic, spun specialiștii în infrastructură feroviară.

Asta pentru că o astfel de lucrare de infrastructură presupune exproprieri și construcția unor gări noi, speciale pentru un astfel de tren.

”Haideți să ne uităm apropo de acel termen de zece ani. Sunt tronsoane de 100 și ceva de kilometri, nu mai mult, care la noi au fost modernizate pentru 160 de kilometri la oră, în vreo 10 ani de zile.

Mi-e greu să cred că în zece ani se poate face o linie de o asemenea lungime și cu condițiile impuse de o linie de mare viteză.

Peste tot trebuie construite pasaje subterane sau supraterane. Mai este și problema exproprierilor. De obicei nu poți duce întotdeauna prin orașe o asemenea linie, adică o linie de mare viteză nu poate traversa Brașovul, cu blocuri de-a stânga și de-a dreapta.

Va trebui dusă undeva prin afară, construită o altă gară, la fel și în cazul altor orașe.”, a declarat Adrian Bărbulescu, jurnalist Club Feroviar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE