Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect: Drum de patru benzi în București care va asigura conexiunea rutieră dintre depoul tramvaiului 41 şi Prelungirea Ghencea

Va fi realizat un drum cu patru benzi care va asigura conexiunea rutieră dintre depoul tramvaiului 41 şi Prelungirea Ghencea, este anunțul făcut de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis miercuri la ANAP documentaţia pentru demararea lucrărilor.

Contractul va avea durata de patru ani

Contractul pentru proiectarea şi execuţia acestui proiect va avea o durată de 48 luni din care două luni sunt alocate proiectării şi 10 luni execuţiei lucrărilor, restul fiind garanţia de bună execuţie.

"Proiectul are un rol important în modernizarea reţelei de transport din zona de sud-vest a Capitalei şi creează premisele construcţiei ulterioare a unei linii de tramvai pe Prelungirea Ghencea.

Acest obiectiv va fi complementar altor proiecte dezvoltate ulterior de autorităţile din Bucureşti (inclusiv linie de tramvai) într-un concept integrat prin care se urmăreşte: sporirea capacităţii de transport; creşterea siguranţei rutiere; reducerea timpului de călătorie; creşterea gradului de asigurare a serviciului public de transport persoane pentru zonele greu accesibile", a mai notat Pistol.

În prezent, pe Prelungirea Ghencea, traficul auto se desfăşoară pe doar două benzi de circulaţie, cel pietonal pe trotuare înguste, transportul în comun nu are benzi dedicate, alveolele staţiilor de autobuz sunt subdimensionate.

Informaţiile despre termenul limită de depunere a ofertelor vor putea fi vizualizate pe SEAP (e-licitatie.ro), după validarea documentaţiei de atribuire.

Sursa de finanţare pentru acest contract va fi asigurată prin fonduri externe nerambursabile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE