Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Program special pentru elevi și studenți. Pasionații de tehnologie și științe exacte vor beneficia de laboratoare și burse

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Alianța Română a Universităților de Tehnologie și Ministerul Educației au convenit înființarea unui program destinat special elevilor si studenților pasionați de tehnologie.

Programul Național pentru Educația în domeniul Științelor, Ingineriei și Tehnologiei și Matematicii va facilita accesul elevilor la diverse activități extrașcolare, care să-i aducă mai aproape de laboratoarele universităților. Astfel, studenții vor avea acces la cât mai multe cursuri de specialitate, dar și la companiile din domeniu.

Programul promite dotarea laboratoarelor, creșterea competențelor tinerilor, formarea profesorilor dar și implicarea companiilor private.

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București: „Suntem într-o fază de intervenție și investiție în mediul pre-universitar pentru aceste domenii, știinte exacte. Startul programului ar trebui să fie dupa aprobarea legii. O creștere de minim 25% pentru finanțarea de bază, pentru universitățile care școlarizează programe și o crestere de 30% pentru cuantumul burselor studențești”.

Distribuie

Taguri